Aed defibrilator rešuje dragocene minute

Aed defibrilator rešuje dragocene minute

Bolezni srca in ožilja danes nedvomno predstavljajo eden večjih problemov sodobne civilizacije, zato ni nič nenavadnega, da v Sloveniji vsak dan doživijo nenaden srčni zastoj štirje prebivalci. To pomeni, da letno doživi srčni zastoj približno 1600 Slovencev, še bolj pomembno kot to pa je, da lahko s pravilnim in hitrim ukrepanjem bistveno zmanjšamo njegove posledice. Pri tem nam je lahko v veliko pomoč aed defibrilator, ki vam prihrani dragocene minute.

 

Seveda je pomembno, da ob srčnem zastoju nemudoma ukrepamo s stiski prsnega koša, prav tako pa je pomembno, da skušamo čim prej na mestu nesreče priskrbeti aed defibrilator. To je prenosni aparat, ki je zasnovan tako, da s pomočjo električnega sunka lahko nudimo pomoč v primeru srčnega zastoja in n ata način celo rešimo življenje. Uporaba aed defibrilatorja je popolnoma vrana in enostavna, zato lahko nudi pomoč kdorkoli in nujno, da moramo biti strokovno usposobljeni.

 

Defibrilator cena je ključ do ugodne ponudbe

 

Po srčnem zastoju je čas izjemno pomemben, saj vsaka minuta več brez kisika pomeni 10% odmiranje možganskih celic. Kakršnokoli odlašanje s temeljnimi postopki oživljanja je lahko usodno. Na drugi strani pa to pomeni, da je verjetnost preživetja odvisna od hitrosti nudenja prve pomoči, torej kako hitro začnemo s stiski prsnega koša. Veliko večjo verjetnost preživetja pa nam nudi defibrilator, cena katerega se nahaja v pestri spletni ponudbi defibrilatorjev. 

 

Pomena defibrilatorjev se današnja družba vedno bolj zaveda, zato ni nič presenetljivega, da je mreža defibrilatorjev danes že močno razširjena. Teka se zavedajo tudi različna zasebna podjetja, občine in javni zavodi, ki v svoja poslopja vedno pogosteje nameščajo defibrilatorje. Danes je spletna ponudba defibrilatorjev različnih blagovnih znamk zelo pestra, zato je pred nakup potrebno nekoliko raziskati trg. Če v iskalni niz vtikamo defibrilator cena, bo odločitev veliko lažja, saj bomo dobili različne defibrilatorje, med katerimi lahko izberemo najbolj ugodno ponudbo.