Adrenalinske aktivnosti za vsakogar

Bovec rafting

Obisk Bovca že takoj izda, da gre za zelo turistično naravnan kraj. V poletnem času je tu središče adrenalinskega dogajanja – v ponudbi so namreč neštete aktivnosti, ki jih je moč izvajati na reki Soči in ob njej. Ker gre za tako pester nabor možnosti, je gotovo kar težko izbrati tisto pravo. Večinoma namreč vzamejo več ur, in treba je skleniti kompromis, vseh pač ne moremo doživeti. Katere aktivnosti ponujajo največ?

Rafting

Bovec rafting ponuja v zelo raznoliki ponudbi. Vsekakor gre za prvo priporočilo za vse vrste interesentov. Za Bovec rafting predstavlja osrčje ponudbe, zato to storitev najdemo pri vseh športnih turističnih agencijah, in to v vseh možnih različicah. Soča je v zgornjem toku zelo razgibana in ponuja hitre brzice ter dinamične odseke, a tudi mirne zavoje in počasnejši tok na nekaterih delih. Vsekakor gre za aktivnost, ki jo lahko priporočimo vsakomur – pri obisku Bovca rafting ne smem manjkati.

Canyoning

Za canyoning Bovec prav tako predstavlja idealno izhodišče. Tisti, ki so spust z raftom že opravili in iščejo kakšno bolj nenavadno dogodivščino, bodo gotovo izbrali canyoning. Bovec nudi nekaj odličnih točk za to. Organizirane odprave vodijo po soteskah različnih okoliških potokov, ki prinašajo različne težavnost. Tudi za canyoning Bovec predstavlja pestro ponudbo, v kateri bo vsak našel nekaj zase.

Padalstvo

Za konec gre omeniti še eno aktivnost, katere verjetno ne prekaša nobena druga. Skok s padalom je izvrstno doživetje, ki je v Bovcu prav tako enostavno dostopno. Skok v tandemu pa je kot nalašč tudi za tiste, ki se bodo prvič podali v zrak.