3D filament je združljiv z vsemi standardnimi 3D tiskalniki

3D filament

Verjetno veliko ljudi še ni slišalo za filament, prav tako pa ne za 3D filament. Gre pa za material, ki je odlikovan po izjemni kakovosti za naše 3D tiskalnike. Na trgu jih lahko najdemo v najrazličnejših barvah. 3D filament je občutljiv material, zato moramo poskrbeti, da ga shranjujemo v zaprtih prostorih. Zanj je značilno, da preveč hitro absorbira vlago. To pa lahko povzroči nadaljnje težave pri tiskanju, kjer je nepogrešljiv pripomoček. 3D filament je lahko v stiku s hrano oziroma živili. Nikakor pa ne sme biti izpostavljen visoki temperaturi.

Najboljše rezultate s filamenti lahko dosežemo z dobrim oprijemom

Dober oprijem prve plasti je za doseganje izjemnih rezultatov pri tiskanju izjemno pomemben. Pred tiskom pa se moramo tako vedno obvezno prepričati, da je plošča čista ter izravnana. Ponavadi imajo filamenti navado deformiranja. Posledično ga je težko tiskati brez ogrevane plošče.

Teflon PTFE je izjemno odporen proti kislinam

Za material, ki ga imenujemo teflon PTFE, je značilno, da ima izjemne lastnosti, še posebno pa kemijske. Obstojen je proti vsem kislinam. Prav tako je dobro odporen na topila, razredčila, vendar ne sme biti preveč izpostavljen visokemu tlaku ali pa visokim temperaturam. Teflon PTFE je odlikovan po termičnih obstojnosti. Ima pa tudi kemično ter atmosfersko obstojnost. Zanj so značilne tudi izjemno dobre drsne lastnosti ter majhen torni koeficient. Nanj se v resnici nič ne prime, ima pa tudi izjemno dobro elektro izolacijske lastnosti v odvisnosti od zunanjih pogojev.

Čeprav določene materiale poznamo pod različnimi imeni, pa so prav vsi izjemno odlikovani po dobrih lastnostih. To velja tudi za PTFE.